Финансов проблем спря предаванията на ТВ+

0
Телевизията не е получавала заплащане за съдържанието си от "Булсатком" от няколко месеца
Телевизията не е получавала заплащане за съдържанието си от "Булсатком" от няколко месеца Снимка: ТВ+

Телевизия ТВ+ е спряла предаванията и новинарските си емисии.

Това потвърди пред "Дневник" програмният директор Милена Данева след като по-рано през деня журналистът Веселин Дремджиев информира във "Фейсбук", че предаването му "Денят с Веселин Дремджиев" няма да бъде излъчено тази вечер.

"ТВ+ не е получавала заплащане за съдържанието си от "Булсатком" от няколко месеца", написа водещият. Вместо неговото предаване, което може да се гледа и на канала ТВ1, тази вечер в 20 ч. беше излъчен концерт класическа музика.

Данева поясни, че задължения са натрупани в продължение на месеци и от други разпространители, но "Булсатком" е най-големият. Тя не коментира размера на задължението, но отбеляза че дружеството - собственик на телевизията, "Розенфелд" вече не е в състояние да генерира заплати. Почти всички от екипа на телевизията са пуснати от работодателя в "престой" засега за седмица, но тя не изключи той да бъде удължен.

"Надявам се задълженията към нас да бъдат изплатени, но не знаем кога", добави Данева, напомняйки, че телевизията работи с партньорите си от години. В отговор на въпрос каза, че не остава с впечатлението, че забавянето на плащанията се дължи на финансови проблеми на контрагентите, но и че засега е рано да се мисли за съдебно уреждане на спора.

Дремджиев публикува и реакция от "Булсатком": "Ние сме жертва на изнудване и 9 месеца. TV+ отказва да води конструктивни преговори с новото ръководство на компанията."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари