Филм за дядо Добри тръгва по кината през 2017 година

6
Ексклузивни кадри от филма „Тихият Ангел“
Ексклузивни кадри от филма „Тихият Ангел“ Видео: БНТ

Филмът за дядо Добри „Тихият Ангел“ е на финалната си права.

До края на август лентата ще бъде окончателно завършена, след което ще бъде показана на международни фестивали, а през следващата година тръгва по кината у нас. Показваме ви ексклузивни кадри от новия филм за дядо Добри, излъчи БНТ.

Екипът на филма монтира последните кадри от лентата „Тихият Ангел“. Плодът на двугодишната работа на автора и режисьор Неди Джон Крос е преминал през много трудности – от финансиране и избор на екипи, до музиканти и участници. Най-важното за Джон Крос е, че ще може да покаже другото лице на България чрез доброто, което е направил един свят човек. Надява се, че филмът да накара хората да извършват повече добри постъпки по примера на дядо Добри. Както се е случило и със самия режисьор.

Дядо Добри, не филмът, а целият дядо Добри мен ме промени уникално на 180 градуса, мога да кажа, с присъствието на този свят, с мисълта, с даването на хора, с взимането от хора“, казва Неди Джон Крос.

Филмът е завладяващ разказ за живота на 102-годишния благ старец Добри Добрев от село Байлово. Тихият ангел е доказателство за това, че независимо в какво време живеем, можем да изживеем дните си по стъпките Господни.

Искам хората, които гледат филма, да се замислят как живеем в този свят и как може да е, както е дядо Добри – само с любов, само с доброта“, споделя режисьорът.

Във филма „Тихият ангел“ участват актьори, хора от улицата, музиканти, политици, свещеници и  митрополити. В него зрителите за първи път ще видят и дъщерята на дядо Добри, която разказва за баща си.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари