Филип Димитров: Не трябва да се лъже, че практиката по света е в подкрепа на машинното гласуване

1
Филип Димитров подписа „с особено мнение” решението на КС за машинното гласуване
Филип Димитров подписа „с особено мнение” решението на КС за машинното гласуване

Филип Димитров подписа „с особено мнение” решението на КС за машинното гласуване

"Този закон за машините не е противоконституционен, но това не значи, че не е лош. Имам правото да мисля, че този закон е лош. Основното е да не се лъже." Това каза в студиото на "Денят на живо“ по NOVA бившият премиер и настоящ конституционен съдия Филип Димитров.

Повод за думите му е предстоящото решение на парламента за връщането на хартиената бюлетина и фактът, че Филип Димитров подписа "с особено мнение" решението на КС за машинното гласуване.

"Не може сериозен и почтен човек да си позволи да разказва, че се връщаме към ретроградния начин на гласуване – което не е вярно, че практиката на света била в подкрепа на машинното гласуване – което не е вярно. Не трябва да се лъже", категоричен е бившият премиер.

"Ентусиазмът на доста неправителствени организации и немалко ваши колеги, които еднозначно пропагандират тезата, че машинното гласуване не е лошо. В ЕС само в избирателния район Брюксел има машинно гласуване. Ирландците си нарязаха машините за скрап, може би щяха да ни ги продадат на нас, ако не ги бяха нарязали," изтъкна той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    русенец
    Филипе, Филипе! Проблемът не е в това, как да гласуваме, а за какъв кур да гласуваме, след като все по-големи боклуци се меракландисват да управляват, а нямаме вяра в системата и в държавата като цяло.
  • 3
    3
    ники
    Щом и тоя цървул се исказа и излезе от дупката си не е за добро
  • 3
    2
    краниста
    този отпадък продължава да сипе отровно влияние и интриги. няма отърване от тези призраци от миналото. а новите в момента, които ще заемат мястото на този нямат край. никога няма да станем нормална държава.
  • 4
    1
    Мунчо
    Филипе, ще отречеш ли че с хартията се лъже много повече? Иди целувай копитото на Тиквомир.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари