Фестивалът „Етноритми“ събра 360 участници в село Бъзън

0

V-ият Фолклорен фестивал „Етноритми“ събра 360 участници от 6 области в страната

В сградата на Народно читалище “Светлина-1927“ в село Бъзън се проведе V-ият фолклорен фестивал „Етноритми - бит и култура 2023“.

В събитието се включиха 40 самодейни фолклорни съставa от 6 области в страната. Над 360 участници от различни етноси представиха богата фолклорна етно-палитра от песни, танци, носии и традиционни обичаи и игри.

„Гордея се, че в държавата ни се случват събития от подобен род, защото те ни връщат вярата в силата на културата и нейната способност да обединява хората. Фестивалът не само събира хора от различни етноси, но и дава възможност на младите поколения да се запознаят с традициите им и да ги уважават”, каза в приветственото си слово зам.-кметът на Община Русе Златомира Стефанова. Тя пожела на кмета на населеното място Василена Цанкова, на организаторите, участниците и гостите на събитието празници като "Етноритми - бит и култура" да се превърнат в емблематични за района, за да бъде подхранвана и заздравявана принадлежността ни към общността и уважението ни към всички етноси и култури.

Фолклорният фестивал „Етноритми - бит и култура“ се организира от НЧ “Светлина-1927“ в партньорство с кметство Бъзън и с финансовата подкрепа на Община Русе по Програма „Култура“ 2023 в направление „Проекти в областта на изкуството и културата“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Пенчо
    Ох Василенооооо. Ката вечер та любя.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари