Фестивал на яйцето в Бъзън

1
Ще бъдат боядисани 200 яйца
Ще бъдат боядисани 200 яйца Видео: NOVA

Ще бъдат боядисани 200 яйца

Жителите на русенското село Бъзън се събират заедно, за да боядисват яйца. Тези, които са го направили в четвъртък, се очаква да покажат как са ги изписали. Всичко това се случва на Фестивала на яйцето.

Според кмета Василена Цветкова празникът се провежда от 10 години. "В селото имаме три етноса и уважаваме празниците и традициите на всички. Тази година ще боядисаме 200 яйца и ще разрежем 50 козунака", обясни тя, предава NOVA. И допълни, че пенсионерският клуб всяка година води на екскурзия победителите на фестивала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Бръмбар Брънчо
    Кацнал Брънчо от Васссилена на Васзилена. Брънчо обича вазиленки.
  • 5
    3
    Пънчо
    Аха идвам с големите тупурдаци!
  • 6
    2
    питам?
    И от кога тъпата селска курва-кметица на с. Бъзън може си позволява да дава нареждания на лекари? Що не отиде да се удави в гьола на с.Бъзън?
  • 5
    1
    питам?
    Кметицата на бъзън е известна с това, че организира "курорт" за избирателите си, но ги праща до личния лекар за направления за рентгенови снимки и физиотерапевт ;р кога ще отиде на съд тази мърда, за организирано източване на здравната каса?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари