Фестивал на съвременното китайско кино в Русе

0
Фестивал на съврененното китайско кино ще се проведе от 13.11.2015г.(петък) до 18.11.2015г.(сряда)
Фестивал на съврененното китайско кино ще се проведе от 13.11.2015г.(петък) до 18.11.2015г.(сряда)

Институт Конфуций в София и Русенският университет подготвят фестивал на съврененното китайско кино, който ще се проведе от 13.11.2015г.(петък) до 18.11.2015г.(сряда).

Селекцията съдържа седем разнообразни по жанр и тематика съвременни китайски филма, получили редица отличия и награди от важни международни фестивали (Берлинският международен кинофестивал - Берлинале, Фестивалът на независимото кино „Сънданс“, Международният кинофестивал в Монреал и много други). Повечето от тях никога не са били представяни пред българската публика.

Сред емблематичните заглавия са филми като „Цин Хун“, режисьор Уан Сяошуай, получил награда на журито от Международния кинофестивал в Кан през 2005 г., „Oстрието на дракона" , "Голямото земетресение в Таншан" и др. По време на фестивала във фоайето на Канев център, посетителите ще могат да видят китайски пейзажи и калиграфия, чаена царемония, както и да се докоснат до традиционната китайска кухня.

Вход свободен!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вече втори ден вали. Мъжа ми е в депресия, стои и гледа през прозореца. Ако не спре да вали, ще трябва да го пусна вътре...

Харесай Дунавмост във Фейсбук