Фериботната линия Гюргево - Русе се възстановява след 15-годишно прекъсване

1
Посланикът ни в Румъния посети Гюргево във връзка с фериботния граничен пункт
Посланикът ни в Румъния посети Гюргево във връзка с фериботния граничен пункт Снимка: БТА

Посланикът ни в Румъния посети Гюргево във връзка с фериботния граничен пункт 

Посланикът на България в Румъния Радко Влайков посети Гюргево, за да се запознае с подготовката от румънска страна на ГКПП Гюргево ферибот. Това е третата му визита в крайдунавския град за последните четири месеца, съобщиха за БТА от посолството ни в Букурещ.

Дипломатът беше придружен от областния управител на Русе Анатолий Станев и от председателя на местния Окръжен съвет Думитру Беяну. Тримата заедно посетиха района на ГКПП Гюргево ферибот. Българските представители поставиха редица въпроси, свързани с възможността за ускоряване от румънска страна на изграждане на сградата на пункта и на драгирането пред брега, където ще пристават фериботите.

Председателят на Окръжния съвет на Гюргево декларира ангажираността на местните власти с решаването на всички въпроси, които са от тяхната компетентност. Той запозна българските представители с въпроси по пускане в експлоатация на фериботната връзка, които са в компетентностите на централната власт.

Посланик Радко Влайков потвърди предишно предложение на българската страна да се ускори пускането на фериботната линия, като на първо време съвместната гранична и митническа проверка да се осъществява на ГКПП Русе. Областният управител на крайдунавския град Анатолий Станев потвърди готовността на българската страна ГКПП Русе - ферибот да бъде пуснат веднага в експлоатация, след като за това се получи съгласие на румънската страна. 

Фериботната линия Гюргево - Русе се възстановява след 15-годишно прекъсване в изпълнение на подписаното на 29 април тази година в Букурещ Споразумение по въпроса между правителствата на България и на Румъния, припомнят от посолството на България в Букурещ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    daskal
    Тръгна ли фериботът? Според заглавието - да. Ама се чакало "съгласието на румънската страна" и били подписани нам кви си споразумения. И чий го дърви тогава посланикът ни в Русе? Да дойде, когато се качват на ферибота първите камиони, а сега е по-добре да обясни защо Румъния бави нещата. Ако е така, де...
  • 7
    1
    Zelenski
    Анатолий ко само се снима и кичи пак с чужди лаври!А,бе тоз докога ще е областен,като вече и партията му е под чертата?Достойнство,оставка или от умрял писмо все едно да чака обществото!А,верно,то никой не забелязва тези неща,ще се снишим и ще отмине
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари