Фейсбук пуска нова функция

0
Новата функция се нарича „Featured Topic“ и е разработена да помага на хората да откриват истории, които да отговарят на интересите им
Новата функция се нарича „Featured Topic“ и е разработена да помага на хората да откриват истории, които да отговарят на интересите им Снимка: Ройтерс

След като въведе промени в дизайна на своя News Feed, сега Facebook тества и нова функция в опит да предложи персонализиран списък с линкове към новини по теми, близки на потребителите.

Целта е по този начин да създаде предпоставка хората да прекарват още повече време в социалната мрежа.

Новата функция се нарича „Featured Topic“, съобщава Reuters, предаде economic.bg.

Всяка селектирана новина включва по няколко изречения по дадена тема, линк към публикация и снимка.

Facebook вече потвърди, че функцията е в тестов режим и обясни, че е разработена да помага на хората да откриват истории, които да отговарят на интересите им. За компанията е присъщо да прави чести промени в News Feed-а си и обичайно тества по няколко функционалности накуп преди да ги направи официални.

Лентата с новини в социалната мрежа се характеризира с това, че съдържа публикации на приятели, които се подреждат според специално разработен от Facebook алгоритъм. В списъка има и реклами и постове от страници или групи, харесани от потребителя.

Засега няма яснота по какъв начин и с кои медии ще си партнира социалната мрежа. Припомняме, че неотдавна компанията обяви друг инструмент, с който да помага на новинарските компании да продават платени абонаменти.

Представянето на новини обаче може да се окаже рисковано за Facebook.

През май 2016 г. компанията промени процедурите зад секцията „Trending Topics“, след като се появи информация, че социалната мрежа цензурира новини за консерваторите в САЩ, заради което републиканската партия настоя за повече прозрачност.

През декември Facebook поде инициатива от последователни промени в опит да се пребори с измамите, трафик новините и фалшивите новини. Тя си навлече доста негативи покрай миналогодишните президентски избори в САЩ. Залети от лъжлива информационна вълна, потребителите се натъкнаха на неверни данни като тези, че папа Франциск е одобрил кандидатурата на Доналд Тръмп и че федералният агент, разследващ Хилъри Клинтън, е бил открит мъртъв.

Важно е да се отбележи също, че други услуги като Twitter и Snapch Snapchat вече предлагат конкурентни начини за намиране на актуални новини. Миналия месец Google също направи промени в тази посока и актуализира приложението си за мобилно търсене, за да включи персонализирана емисия с линкове. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари