Фейсбук изтри над 100 руски страници

0
Над 100 страници, групи и профили във Facebook от Русия са били изтрити заради "неавтентично поведение" на създателите им
Над 100 страници, групи и профили във Facebook от Русия са били изтрити заради "неавтентично поведение" на създателите им

Над 100 страници, групи и профили във Facebook от Русия са били изтрити заради "неавтентично поведение" на създателите им, съобщават Франс прес и БТА. 

Агенцията отбелязва, че това е най-новият пример за прочистването на социалната мрежа, което засегна няколко страни.

От Facebook заявиха, че са провели две несвързани помежду си операции в Русия с цел разкриване на истинските цели на потребители. В рамките на едната операция са били изтрити 97 профили, страници и групи, свързани със ситуацията в Украйна. Техните създатели са използвали фалшиви профили, за да администрират страниците, а също така и за да насърчават последователите им да посещават външен уебсайт.

Изтритите профили са съдържали публикации във връзка с военния конфликт в Украйна, войната в Сирия и руската политика, казаха от Facebook, без да предоставят детайли за самоличността на създателите на профилите.

Facebook е идентифицирал част от профилите и страниците благодарение на задълбочени разследвания във връзка с други профили, изтрити по-рано тази година преди президентските избори в Украйна.

Изтрити са и други 21 създадени в Русия профили и страници във Facebook и Instagram. Те са съдържали публикации, свързани с Австрия, Великобритания, Германия, Испания, Украйна и балтийските държави.

От Facebook съобщиха, че са споделил откритията си със съдебните власти. През последните седмици зачестиха съобщенията на Facebook за изтрито от социалната мрежа съдържание, отбелязва Франс прес. От социалната мрежа обявиха в края на март, че са закрити хиляди фалшиви страници, създадени в Русия и Иран, а през април бе направено съобщение за изтриването на публикации, свързани с пакистанската армия и с индийска политическа партия.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари