Фалстарт: Външната комисия отложи заседанието за френското предложение за РСМ

0
Срам. Министър-председателят каза, че дори не го е че, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева
Срам. Министър-председателят каза, че дори не го е че, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева Снимка: архив

Депутатите в Комисията по външна политика отложиха френското предложение за разрешаване на спора между властите в София и Скопие

Депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева заяви, че именно Министерският съвет е този орган, който трябва да внесе и да вземе това решение, преди да влезе в Народното събрание и след това да отиде в Брюксел. "Срам. Министър-председателят каза, че дори не го е чел. Моля да не се спекулира - да не правим циркове, абсолютно безсмислени. Днес ще бъде абсолютно безсмислено упражнение", заяви тя, като поиска прекратяване на заседанието, предава Дарик.

Кристиан Вигенин от БСП отговори на Захариева, че Народното събрание взима решения, които имат задължителен характер - да задължи министър-председателя да предприеме нужните действия. И напомни, че това вече е правено с бившия премиер Бойко Борисов:

На заседанието присъстваше и министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска, която трябваше да бъде изслушана.

По-рано правителството отказа предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов първо Министерският съвет да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединяване на Северна Македония към ЕС, като решението след това да поеме към Народното събрание и да получи подкрепата на 59-те депутати от ГЕРБ-СДС

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари