Факелно шествие по Цариградско шосе

3
Днес е 32-рият ден на протеста с искане за оставката на правителството на Бойко Борисов
Днес е 32-рият ден на протеста с искане за оставката на правителството на Бойко Борисов

Днес е 32-рият ден на протеста с искане за оставките на правителството на Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, за дистанционно и машинно гласуване, за свикване на Велико Народно събрание и промени в Конституцията.

Множеството започна да се събира към 19:00 часа на традиционния сборен пункт: фонтана пред парадния вход на президентството в триъгълника на властта - пл. "Независимост" в София.

Тази вечер хората са готови да посрещнат полицейски щурм срещу барикадите, ако такъв има. Подготви ги вчерашен брифинг на СДВР, на който бе отправена заканата рано или късно барикадите да бъдат премахнати. Това вече се случи веднъж, към 4:30 ч призори на 7 август, когато полицията събуди протестиращите, събра палатките им, изгони протестиращите и арестува възпротивилите се.

В централната си емисия в 20 ч. обаче БНТ съобщи, че по неофициална информация премиерът Борисов е наредил полицията да не предприема действия срещу протестиращите. Самият Бойко Борисов тази вечер, преди протеста, публикува снимка във Фейсбук с внуците си с многозначителното послание: "Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Време за техните усмивки и моите решения!".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари