Facebook въведе 360-градусови снимки

2
Този вид снимки ще могат да се гледат и през очила за виртуална реалност
Този вид снимки ще могат да се гледат и през очила за виртуална реалност

Социалната мрежа Facebook въведе 360-градусови снимки.

Основателят ѝ Марк Зукърбърг публикува първата такава снимка на Манхатън, заснета от върха на One World Trade Center. Кадърът е на Майкъл Франц и Джонатан Д. Уудс от сп. „Тайм“.

Тези снимки ще се разпознават лесно, тъй като от дясната им страна ще има малък компас, за разлика от обикновените снимки. На телефона си потребителите ще могат да ги разгледат чрез накланяне на устройството или с провлачване на пръста си по снимката. На настолен компютър разглеждането става чрез кликване и влачене на мишката върху снимката в желаната посока.

Този вид снимки ще могат да се гледат и през очила за виртуална реалност (Samsung Gear VR).

В своя профил в социалната мрежа Зукърбърг обяснява, че за да създадете 360-градусова снимка е достатъчно да направите панорамна снимка или 360-градусова с помощта на приложение за такива снимки. След това я качвате, както правите с обикновените снимки, а социалната мрежа ще я обработи и ще я отбележи като 360-градусова.

Освен новия вид снимки, социалната мрежа представи още една новост – коментар с видео, съобщава TechCrunch. Така Facebook признава скоростното покачване и продължаващият ръст в създаването и потреблениетона онлайн видео, коментира изданието.

Източник: economy.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари