Ежедневни токови удари в Средна кула побъркват домакинствата

1
Непрекъснато изгарят електроуреди, жалват се потърпевшите
Непрекъснато изгарят електроуреди, жалват се потърпевшите Видео: Bulgaria ON AIR

Непрекъснато изгарят електроуреди, жалват се потърпевшите домакинства 

Жителите на русенския квартал "Средна кула" се оплакват от ежедневни токови удари. Те са зачестили значително през последните няколко седмици. Вече има и потърпевши с изгорели електроуреди. Хората са готови да излязат на протест, ако проблемът продължи, предава Bulgaria ON AIR.

Таня Ламбева живее в квартал "Средна кула" и се оплаква от денонощно прекъсване на тока. Има проблеми с електроуредите. Хората от квартала вече имат и изгорели уреди.

Подавани са множество сигнали към елетроразпределителното дружество.

"Имам кореспонденция с тях по имейл - абсолютно никакъв резултат. Казали са ми това, което аз знам, че еди кога си за няколко милисекунди, е спрял тока. И другото оправдание по телефона беше свързано с щъркелите по далекопроводите. Аз мисля, че щъркели имаше и преди 10 години", каза потършевшата Людмила Ганчева.

От Energo-Pro отговориха по повод проблемите, че от 21 юни се прави планов ремонт в подстанция "Две могили". На тази дата служителите на дружеството са свързвали три електропровода, които снабдяват квартала и заради това са се получили няколко прекъсвания.

До 15 юли ще бъде извършена инспекция на електропроводите за нанесени от бурите щети и в случай на установени повреди, те ще бъдат отстранени своевременно, за да се гарантира непрекъснатост на електрозахранването на клиентите в района. Жителите на квартала се надяват, че спирането на валежите ще намали значително проблемите им с тока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари