Езерото в Лесопарк "Липник" замръзна

1

Тънка ледена покривка покри водната повърхност на емблематичното езеро край Русе

Истинска зима край Русе. Ниските температури се задържаха и превърнаха езерото в Лесопарк "Липник" в приказен пейзаж от зимата - ледена покривка покри водната повърхност.

На кадри, заснети от Тихомир Александров, се вижда как водата е замръзнала, а дърво и клони са попаднали в ледена хватка. "Имах възможност да посетя Текето в близост до с. Николово вчера и успях да уловя тези кадри", споделя той.

Според него къщичката с езерото и каменната пътека в прегръдката на зимата са място, което си заслужава разходката.

Това не е първата зима, в която езерото замръзва, но явлението се наблюдава все по-рядко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    8
    Тъщата на кярмета
    Вторият ми зет направи мост между голямото и малкото езеро. Елате да минете по него. Някакви дракони ще ми води на гости лятоска.
  • 3
    7
    До РУСЕ
    Има делфини,русалки и нимфоманки.Пъплят лятото и повечето са от околните села и Николово.От време на време излизат и градски акули.Целите са в силикон срещу силиконови примамки.Миришат хубаво и перките им се виждат и клатят.За селски кротушки и попчета място трудно за плуване има.Дърти сомиве няма,тясно е.Може да излезе някоя стара щука с партиен билет.Наблягам на русалките.По лесно се лъжат и ги виждам.Скачат ли скачат над и покрай водата.Зсдните им люспи,блестят,блестят и циците им са истински.Мачкай..й...й...
  • 13
    6
    33 години
    Замръзнаха отдавна и много мечти на русенци и николовчани.Пример: 33 години малкото езеро чака да бъде пресушено и старателно почистено със втзстановяване на обграждащият го район.Водната пътека да се смени със нова и по стабилна.Момиченцето със стомната изчезна неизвестно къде,а чешмата е без чучур и едвам цъцри.Там всичко е разпиляно.Глигана май и той го няма като фигура.Култура ми кметска,култура ми герб,култура ми русенски общински съвет..Не са ли решили езерото пристанище да става и да строят на понтони в самият воден басейн?Как оцелява дървесината още в лесопарка е чудо истинско.
  • 7
    5
    Чичото
    Голям праз .Зима е,да не искате да заври.Некадърници.Отидете на сметището да си вадите хляба
  • 7
    4
    Русе
    Интересно е дали има много риба в това езеро и от какъв вид е.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари