Езерен търговски център заработи от днес край Велико Търново

0
За любителите на рибни ястия се предлагат видове, уловени от езерото – шаран, толстолоб, лин, амур, белуга и руска есетра
За любителите на рибни ястия се предлагат видове, уловени от езерото – шаран, толстолоб, лин, амур, белуга и руска есетра

Езерен шопинг център заработи от днес край Велико Търново. 

Откритият търговски център ще изкушава великотърновци и жители на областта с търговия на жива риба край водоема. Инициативата стартира от днес, след Черния петък, се шегуват търговците, като езерният шопинг център ще работи постоянно и денонощно.

Бизнес начинанието се посреща ентусиазирано от великотърновци, тъй като досега те не са имали възможност да си купуват прясна риба от водоем на толкова близко разстояние.

От опцията могат да се възползват и пътуващите по главен път София - Варна, тъй като езерото се намира на изхода на Велико Търново, в посока на морската ни столица. За целта има обособен търговски пункт, а достъпът до него е удобен, тъй като е асфалтиран и има отбивка, на която може да паркират автомобили.

Езерният шопинг- център се открива в навечерието на Никулден, но няма да преустанови дейността си след това, а остава да работи за постоянно и денонощно.

За любителите на рибни ястия се предлагат видове, уловени от езерото – шаран, толстолоб, лин, амур, белуга и руска есетра. Всички видове се развъждат в язовира, който от близо две години се стопанисва от комплекс „Света гора“. Хотелският комплекс иска да предостави на своите гости многообразие от услуги и екологични блюда.

Рибата е с отлични вкусови качества и е отглеждана в естествена екологична среда. Освен това се предлага разнообразие, съобразено с всеки джоб и вкус.

Цената на шаран с тегло от 1 до 3 кг е 6 лв/кг, на амур с тегло от 2 до 10 кг – 7 лв/кг. Килограм лин – от 400 грама до 2 килограма се продава на цена от 13 лева за килограм, а  белият толстолоб струва 3,50 лв/кг, ако е с тегло от 2 до 5 кг.

Видовете риби, характерни за Русия са разбираемо по-скъпи, тъй като минават за деликатес. Килограм руска есетра се търгува по 20 лв/кг, в диапазона от 3 до 8 кг, а белугата върви по 36 лева за килограм, ако е с тегло от 17 до 35 кг.

Записвания и заявки за по-големи количества могат да се правят на телефон: 0879 101 506.

Източник: Times.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари