Евростат: Северозападна България е на челно място по брой жертви на пътя в Европа

0
Според данните за 2021 година, в тази част от нашата страна за година е имало 133 жертви на един милион население
Според данните за 2021 година, в тази част от нашата страна за година е имало 133 жертви на един милион население

Според данните за 2021 година, в тази част от нашата страна за година е имало 133 жертви на един милион население

Българският Северозападен район е на челно място в ЕС и Европа по брой жертви от катастрофи на пътя за 2021 г., показват данни, представени днес от Евростат. Според данните в тази част от нашата страна за година е имало 133 жертви на един милион население.

Изследването обхваща също Турция, Исландия, Норвегия, Сърбия и Северна Македония, които не са част от ЕС. Ако бъдат взети предвид данните и от задграничния френски регион Гваделупа, където жертвите са били 159 на един милион, българският Северозапад заема второто място, информира БТА.

Изследването отчита, че през 2021 г. в ЕС е имало 19 917 жертви от пътни злополуки, което е равно на 45 загинали на един милион души население. В 24 региона на ЕС жертвите са били над 80 на един милион, като шест от тези региони са в Румъния, по три са в България и Гърция, по два - в Хърватия, Полша и Португалия, а останалите шест се поделят между Белгия и Италия, се посочва в съобщението.

Най-често катастрофите с жертви настъпват в земеделски райони, а не в градска среда. Местата, където не са отчетени тежки катастрофи, са в северната част на Италия и на юг в Испания. Брюксел, Виена, Стокхолм и Бремен са градовете в ЕС с най-малко жертви от пътни произшествия, показват данните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    русенец
    А каква ли ще е класацията ако е на изминати километри? Миналата седмица 24 годишен келеш, без малко да кажа мангал, с 16 месеца стаж уби човек. В Булгаристан причината за многото жертви е държавата. Да се разбира съд,2 прокурВатура, следствие, КАТ, ДАИ. Та, в Ойропата хората изминават 25-50 000 на година, тук изминаваме по 2-3 000.
  • 4
    3
    нямате
    представа колко катастрофи не са в регистъра. В Делиормана се кара с книжка и без книжка, пияни и дрогирани. Мятат се в хендеците през таван, викат братчеда с трактора и прибират копторите. Произшествието остава нерегистрирано
  • 3
    2
    Още някой
    Както винаги удобно пропускаме причината за 99,9% от ПТП-тата. И тя е в задкормилното устройство. Понеже не ни е изгодно да признаем, че сме нация от тарикати, която не обича да спазва правилата защото "те са само за смотаняците".Така че, дълго време ще оглавяваме всякакви черни класации, докато не си променим мисленето.
  • 0
    1
    Пътстрой
    Директна корелация между ПТП, стари МПС-та и некачествени пътища.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари