Европейски държави затварят границите си за мигранти

3
Държави членки на ЕС и Шенген налагат засилени граничен контрол
Държави членки на ЕС и Шенген налагат засилени граничен контрол

Държави членки на ЕС и Шенген налагат засилени граничен контрол

Европа продължава да няма общи правила за получаване на убежище и за действия при увеличен мигрантски натиск. Това е акцентът в пленарната сесия на Европейския парламент.

Дебатът в пленарната зала днес идва броени дни след пореден неуспешен опит на държавите членки да постигнат съгласие относно Пакта за миграцията, предаде bTV.

Преговорите за солидарност и обща отговорност между 27-те продължават. Преди седмица имаше реална възможност за компромис по време на срещата на министрите на вътрешните работи от Съюза. Германия, която блокираше редица текстове, даде зелена светлина.

Тогава обаче дойде спирачката от Италия, която заяви, че има нужда от време, за да разгледа всички детайли. Докато министрите на държавите членки не се споразумеят, Европейският парламент блокира преговорите със Съвета.

Междувременно редица държави членки затвориха границите си или наложиха засилен граничен контрол със свои съседки, също членки на Съюза, както и на Шенген. Това се случва на фона на усилията на България и Румъния да бъдат приети в свободната за движение зона преди края на годината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Иван
    Айде всички имигранти,дебилни и прости африканци и арабски. Маймуни,в Германия и Америка,там да ги ограмотявате,ние не ги искаме,пречат ни!Да си стоят в дьржавите да се борят за права!Много е лесно да бягат,боклуци.... Сирийските бежанци,да скочат срещу диктатора си Башар,и да го изхвърлят,стига са се влачили,тук,в Бьлгария,
  • 10
    1
    Ха такаааа!
    К'во стана, бе, мама ви недоклатена, €врогейска да еба? Нали Меркел ги канеше? Нали искахте негри, цигани и радикални мюсюлмани да изнасилват майките, жените и дъщерите ви? Да ви обогатят генофонда? Да проповядват религията си? Да строят джамии и да стрелят по улиците ви? От мен да знаете: шибаният ви €вропедерастки съюз няма да просъществува много дълго, колкото и да им се иска на €вреите-мултимилиардери и световния ви „€лит“!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари