Европейската прокуратура разследва български животновъд за измама

0
Заподозреният е собственик на овцеферма в община Вършец
Заподозреният е собственик на овцеферма в община Вършец

Заподозреният е собственик на овцеферма в община Вършец

Европейската прокуратура съобщи, че представителите ѝ в София са предложили на Софийския районен съд да наложи административно наказание за животновъд, заподозрян в измама със средства от ЕС и подправяне на документи.

Заподозреният е собственик на овцеферма в община Вършец (област Монтана) и успешно е кандидатствал за средства за стопанството си. Той е щял да получи 134 770 лева, 85 процента от които са финансиране от ЕС, а останалите са от българския бюджет, се пояснява в съобщението.

За да получи тези средства, заподозреният е трябвало да представи документи, включително удостоверение за липса на данъчни задължения. Проверка на Държавен фонд "Земеделие" е показала, че той е имал данъчни задължения и е представил фалшив документ при кандидатстването си за евросредствата, предава БТА.

Европейската прокуратура уточнява, че обвиняемият не е получил исканите средства и щетите са били предотвратени. Ако бъде признат за виновен, той може да получи глоба до 5000 лева, се посочва в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари