Европа се събужда! Ердоган е кръстникът на терористите!

2
Докато Ердоган изпълнява ролята на кръстник на тероризма, с него не могат да бъдат сключвани мръсни сделки
Докато Ердоган изпълнява ролята на кръстник на тероризма, с него не могат да бъдат сключвани мръсни сделки

Докато президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган продължава да изпълнява ролята на кръстник на терористите, Западът е длъжен да прекрати всякакви договори или съглашения с него. Това заявява в интервю пред Spiege съпредседателят на фракцията на Лявата партия на Германия в Бундестага Сара Вагенкнехт, предаде "Блиц".

"Недостойно е да се превъзнася Ердоган, докато той затваря устата на опозицията, преследва журналисти и любезничи с "Ислямска държава", заявява германският политик пред авторитетното списание.

"ЕС има намерение да отдели за Анкара 3 милиарда евро в отговор на обещанието на Турция да затвори границата си за бежанци, но границата с ДАЕШ ("Ислямска държава") остава отворена, както досега. И всяка нощ през нея минават стотици въоръжени до зъби ислямисти", допълва Сара Вагенкнехт.

Според нея "докато Ердоган изпълнява ролята на кръстник на тероризма, с него не могат да бъдат сключвани мръсни сделки". 

"Трябва да се спре достъпа на "Ислямска държава" до оръжие и финанси и да не се допуска напливът на нови терористи", подчертава Вагенкнехт и допълва: "Това означава, че Ердоган трябва да бъде притиснат да прекрати тайната си поддръжка за терористите и да затвори турската граница за "Ислямска държава". Същото се отнася и за Саудитска Арабия. 

46-годишната зам.-председателка на ЛПГ изразява мнение, че "военната интервенция на Запада помага на тази терористична групировка, а бомбардировките водят до жертви сред мирното население". Проблемът също се състои и в това, че американците искат не толкова да преборят ДАЕШ, колкото да свалят Асад", допълва Сара Вагенкнехт.

"В продължение на много години те съзнателно дестабилизираха Сирия, за да свалят президента й. Пентагонът сам си призна, че в началото за целта дори са оказвали поддръжка на "Ислямска държава".  

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари