Евронюз: Елена Йончева, Андрей Ковачев и Радан Кънев с коментар за протестите

0
В един от репортажите на медията за представители на различното мнение са избрани българските евродепутати Елена Йончева от БСП, Андрей Ковачев от ГЕРБ и Радан Кънев от "Демократична България"
В един от репортажите на медията за представители на различното мнение са избрани българските евродепутати Елена Йончева от БСП, Андрей Ковачев от ГЕРБ и Радан Кънев от "Демократична България" Видео: Euronews

Редица световни медии следят ситуацията в България с внимание. Euronews също не прави изключение

В един от репортажите на медията за представители на различното мнение са избрани българските евродепутати Елена Йончева от БСП, Андрей Ковачев от ГЕРБ и Радан Кънев от "Демократична България".

"Заради корупция България е най-бедната страна в Европейския съюз. Според доклад на Европейския парламент всяка година страната губи 11 млрд. евро заради корупция. Говорим за страна, която има население 7 милиона", коментира Елена Йончева.

Относно свободата на словото Андрей Ковачев коментира, че в България няма заглушаване на мнението и всеки може да изрази негативно мнение "Ние сме напълно свободни. Всеки има цялата свобода да изрази своето мнение срещу премиера Бойко Борисов и срещу правителството", каза той.

"Европа трябва да се страхува, че друг случай като в Хърватия и Полша се задава, или друг финландски проблем. Надявам се, че ще имаме европейско участие, както и участие на гражданите, за да се преборим", изрази мнението си Радан Кънев.

Изводът е, че България се надява на действия от Европейския съюз, които да помогнат на България и нейните граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари