Евакуираха завод на AstraZeneca

0
Местната полиция потвърди, че на място е разположено звено за обезвреждане на бомби и съветва обществеността да избягва района
Местната полиция потвърди, че на място е разположено звено за обезвреждане на бомби и съветва обществеността да избягва района Снимка: Reuters

Фабрика в Уелс, която произвежда ваксината на "АстраЗенека" (AstraZeneca) срещу Covid-19, беше частично евакуирана в сряда, след като беше получен подозрителен пакет, а полицията съобщи, че с инцидента се занимава отдела а обезвреждане на бомби, съобщава Ройтерс, цитирана от БНР

Използван от Wockhardt UK, заводът осигурява т. нар. капацитет за пълнене и завършване на веригата за доставки на AstraZeneca в Обединеното кралство, което е последният етап на производството и поставянето на ваксини във флакони или спринцовки и опаковането им.

AstraZeneca се съгласи да достави на Великобритания 100 милиона дози от ваксината, разработена от Оксфордския университет, напомня Ройтерс.

В момента компанията участва в спор с Европейския съюз, след като съкрати доставките за блока поради проблеми с производството в нейната белгийска фабрика.

"Wockhardt UK в Рексъм получи тази сутрин подозрителен пакет. Всички съответни власти бяха незабавно уведомени и ангажирани", каза компанията, позовавайки се на своето съоръжение извън град Рексъм в Северен Уелс.

"След експертни съвети частично евакуирахме обекта в очакване на цялостно разследване. Безопасността на нашите служители и непрекъснатостта на бизнеса остават от първостепенно значение", се посочва в изявлението на компанията.

Местната полиция потвърди, че на място е разположено звено за обезвреждане на бомби и съветва обществеността да избягва района.

"В момента се справяме с продължаващ инцидент в Wrexham Industrial Estate", се казва в полицейско изявление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук