Евакуираха над 1000 души от кабелния завод в Карнобат

0
Причината е изтичане на циановодород
Причината е изтичане на циановодород Снимка: Труд

Причината е изтичане на циановодород

Над 1000 души са били евакуирани от най-голямото предприятие в Карнобат – кабелния завод "Борднетце". По първоначални данни, става дума за изтичане на канцерогенния циановодород, съобщи Труд.

"Газът вероятно е изтекъл от друг завод, защото ние не работим с газове, но е дошъл през канализационната шахта", казаха работници.

Още снощи /четвъртък/ е започнало изтичането. Хората се оплаквали от щипеща болка в очите, някои започнали да повръщат и се наложило да прекратят работа.

В петък сутринта, първа смяна отишла в 06.30 ч да застъпи на работа, но още е продължавало да мирише и са върнали работниците.

"Явно през шахтите в канализацията, газът е избил", сочат очевидци.

Предприятието се намира в северната част на града, но наблизо има и жилищни квартали. На място са пристигнали специалисти от местното поделение на РЗИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари