Етюд за страховете Борисови

0
Вероятно всеки лидер има своите страхове. Знаем, че не се страхуват само глупаците...
Вероятно всеки лидер има своите страхове. Знаем, че не се страхуват само глупаците... Снимка: БГНЕС

"Вероятно всеки лидер има своите страхове. Знаем, че не се страхуват само глупаците. Но днес не говорим за какъв да е страх. Говорим за осъзнат, за показан страх на лидер, за СТРАХ ОТ СОБСТВЕНОТО ЛИДЕРСКО ПОВЕДЕНИЕ, страх от самия себе си.
Защото днес и на глухия, и на слепия стана ясно, че Борисов се страхува. Страхува се да застане очи в очи срещу друг лидер. Страхува се от провал, страхува се от себе си.

За пореден път. И за да спаси отново себе си, той дори не си дава сметка, че жертва всичко, свързано с ГЕРБ.
Няма по-безспорен, доказан исторически сценарий на окончателния провал на един лидер – да не можеш да застанеш срещу опонента си (ами ако беше враг?). В предател ли се превръщаш? Предател на себе си и на ония, които те следват?

Днешното поведение на Борисов ни дава поредната възможност да видим не просто грешките, които водят до провал, но да видим до къде ще достигне сервилниченето и угодниченето на съратниците и привържениците му. След онзиденшното мафиотско целуване на ръка, днес угодничеството на обкръжението му ще го довърши.

Днешното поведение показва и липсата на каквото и да е лидерско достойнство, което в комбинация с все по-нарастващия страх говори за проява, видима проява на онези вътрешни душевни терзания на лидера на ГЕРБ, които години наред скриваше с първосигнални, бабаитски демонстрации. Днес Борисов показа, че досегашното му лидерство е преекспонирано, че лидерската му титла е показна, но не и съдържателна.

Вероятно Борисов добре осъзнава, че дебати очи в очи не могат да бъдат успешни на базата на първични инстинкти и елементарни рефлекси. Такива дебати, за да са успешни, предполагат владеене на детайлите, предполагат знания, компетентност, предполагт сдържаност и лидерска уравновесеност във всяка една минута. А Борисов не притежава нито едно от изброените качества и изисквания.

Борисов не можа да прецени до къде въздейства и има ефект харизмата и от къде започва влиянието на истинските управленски умения. Не можа да прецени, че властта изисква преди всичко да даваш и след това да получаваш.

Всичко това, в момента, в който го осъзнаеш предизвиква страх, а той неизбежно води до провал.
Днес, само заради страха си, Борисов се провали, преди да се е показал. Днес Борисов провали не само себе си, провали ГЕРБ.
Днес Борисов се страхува от провала, но много повече се страхува от вината, която трябва да поеме и от критиките, които естествено ще последват след провала.

Защото когато искаш да си отличник, трябва да работиш, трябва и да зубриш, трябва да знаеш, трябва да можеш. И това не може да се промени с помощта на суфльори и подсказвачи, наричани кой знае защо експерти.

Провалът на Борисов показва още, че той е една случайна фигура, попаднала случайно в политиката, а политиката е организъм, който не търпи до безкрайност чужди организми. Провалът на Борисов е доказателство, че обществената търпимост към безобразията има предел и не е безкрайна. Останалото са Бойкови вълнения, които засягат само него. На финала ще дойде Брут..."

Това написа в социалната мрежа Любомир Кольовски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари