ЕС започва гранични проверки с пръстови отпечатъци през 2024 година

2
Пътниците ще трябва да се съгласят с вземането на пръстови отпечатъци и заснемането на лицеви изображения при първото си пристигане на континента
Пътниците ще трябва да се съгласят с вземането на пръстови отпечатъци и заснемането на лицеви изображения при първото си пристигане на континента Снимка: picture-alliance / dpa / T. Hase / архив

Пътниците ще трябва да се съгласят с вземането на пръстови отпечатъци и заснемането на лицеви изображения при първото си пристигане на континента

Новата цифрова гранична система на ЕС ще изисква снемане на пръстови отпечатъци и сканиране на лицето на британските пътници при първото им пътуване след въвеждане на нововъведенията.

Очаква се системата да започне да функционира през есента на следващата година, съобщи "Гардиън", предаде БГНЕС.

Системата за влизане/излизане (EES) ще започне да функционира на 6 октомври 2024 г.

Фирмата Eurotunnel, който управлява услугата за превоз на автомобили между Фолкстоун и Кале, тества технологията, при която личните данни ще се събират на границите и ще се въвеждат в база данни на целия ЕС.

В рамките на новата система пътниците ще трябва да се съгласят с вземането на пръстови отпечатъци и заснемането на лицеви изображения при първото си пристигане на континента. След това данните, включително всички записи за отказано влизане, ще позволят по-бързо обработване на документите, смятат ръководителите на граничните служби.

Първоначално планираното въвеждане на системата, което беше планирано за тази година, беше отложено поради опасения, че това може да наруши пътуването за Олимпийските игри в Париж следващото лято.

Очаква се системата да доведе до значителни забавяния в началото. Пристанището в Дувър по-рано изчисли, че допълнителните изисквания вероятно ще добавят до 10 минути за петчленно семейство в превозно средство при първото им пътуване, в сравнение с досегашните около 45-90 секунди.

Eurotunnel съобщава, че средното време за обработка на автомобил през френската граница ще се увеличи от по-малко от 60 секунди на 5-7 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Тони
    Урсула възстанови четвъртия райх,сега и това SS или по ново е ЕS
  • 1
    2
    Aĺex
    А от КУЧЕТАТА ИМ ще взимат ли???
  • 1
    1
    123
    Джордж Оруел прав ще излезе момчето. Светът отива подяволите. Ако ще си лепя отпечатъците, като чипиран санбернар, по-добре да идват ядрените ракети и да се даде рестарт на всичко.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари