ЕС създава център за анализи на информационни заплахи и дезинформация

2
Това е необходимо, за да защитим по-добре нашите демократични общества от дезинформация, каза Жозеп Борел
Това е необходимо, за да защитим по-добре нашите демократични общества от дезинформация, каза Жозеп Борел Снимка: Getty Images

Това е необходимо, за да защитим по-добре нашите демократични общества от дезинформация, каза Жозеп Борел

"ЕС създава център за събиране и анализиране на информационни заплахи и манипулиране на информация", заяви върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, който говори на конференция за борба с дезинформацията, предаде БГНЕС.

"Искам да обявя създаването на нов централизиран ресурс за събиране на информация за заплахи и манипулиране на чуждестранна информация. Този център ще даде възможност за обмен на информация, опит и експертни познания, анализи... Това е дългосрочна борба, трябват ни инструменти", каза Борел.

Той заяви, че създаването на такъв център е залегнало в програмата за отбрана "Стратегически компас", приета от ЕС преди време. "Това е необходимо, за да защитим по-добре нашите демократични общества от дезинформация", каза Борел.

Върховният представител на ЕС припомни, че "събирането на данни за дезинформацията е помогнало да се наложат санкции на онези, които манипулират информацията, и да се спре разпространението на такива ресурси в Европейския съюз". Борел заяви също, че е необходимо "да се инвестира повече в борбата с дезинформацията по света“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Галюн таймс
    А ето,че доживяхме и до министерство на "истината"...Оруел е можел да вижда бъдещето очевидно... ;-(
  • 5
    1
    ...
    Ха-ха-ха....демокрация в действие - цензура и спиране на неудобни информационни източници и представяне само на "удобната" гледна точка...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари