ЕС подкрепи замразяването на членството на Русия и Беларус в Съвета на балтийските държави

1
Това ще продължи,  докато не се постигне възможност за сътрудничество, се казва още в позицията на ЕС
Това ще продължи, докато не се постигне възможност за сътрудничество, се казва още в позицията на ЕС

Европейският съюз съобщи, че е подкрепил решението на членовете на Съвета на балтийските държави (СБД) временно да замразят участието на Русия и Беларус в дейносттa на организацията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Решението е част от действията, които ЕС и партньорите му, споделящи неговата позиция, предприемат в отговор на инвазията в Украйна и на участието на Беларус в тази непровокирана и неоправдана агресия“, се казва в позиция на Евросъюза.

ЕС е съгласен с останалите страни членки на СБД (Дания, Естония, Финландия, Германия, Исландия, Латвия, Литва, Норвегия, Полша и Швеция), че временното отстраняване на Русия и Беларус ще продължи, докато не се постигне възможност за сътрудничество, основано на спазването на фундаментални принципи на международното право“, се казва още в позицията на ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари