Ердоган спечели!

0
Над 63 на сто от турските избиратели са избрали президентска система на управление
Над 63 на сто от турските избиратели са избрали президентска система на управление

Над 63 на сто от турските избиратели са подкрепили измененията в конституцията, които дават извънредни пълномощия на президента Ердоган според Избирателната комисия. Тя се позовава на първите предварителни резултати от референдума.

61,30 процента от турските избиратели са гласували с "да" на днешния референдум за въвеждане на президентска система на управление в Турция, сочат частичните резултати от всенародното допитване, съобщава турската телевизия НТВ, цитирана от БТА.

38,70 процента от избирателите са гласували с "не", според преброени 32,35 процента от бюлетините.

Ердоган гласува сутринта в Истанбул, премиерът Бинали Йьлдъръм в Измир, докато външният министър Мевлют Чавушоглу пусна гласа си в родния си град Анталия. Лидерите на основните опозиционни партии - Кемал Кълъчдароглу на Народнорепубликанската партия и Девлет Бехчели на Партията на националистическото действие, гласуваха в Анкара.

Избирателните секции затвориха в 16 часа българско време в източната част на Турция и час по-късно в западните части на югоизточната ни съседка. За сигурността на избирателните секции се грижиха около 380 хил. полицаи.

Съобщава се за лавина от нарушения и инциденти при гласуването, като почти всички са в полза на гласуването с "Да".

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари