Ердоган: Признаването на ДНР и ЛНР от Русия е неприемливо

0
Турският президент призова  страните в украинската криза да се придържат към здравия разум и международното право след последните стъпки на Русия
Турският президент призова страните в украинската криза да се придържат към здравия разум и международното право след последните стъпки на Русия Снимка: Reuters

Това заяви турският президент от Африка, където е на обиколка в три държави

Признаването от страна на Русия на отцепнически региони в Източна Украйна е неприемливо, заяви във вторник турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи БГНЕС.

Говорейки от Африка, където е на обиколка в три държави, той призова страните в украинската криза да се придържат към здравия разум и международното право след последните стъпки на Русия, включително изпращането на войски в Източна Украйна.

Тъй като Турция е черноморска държава, са необходими много мерки във връзка със ситуацията в Украйна, която също е на Черно море, и тя вече предприема такива, каза Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

За да подпомогне разрешаването на ситуацията, Турция е готова да участва и в съвместна среща на върха на Съвета за сигурност на ООН заедно с Германия, както предлага Украйна, ако останалите държави са съгласни, добави турският президент.

Относно посещението на президента на Израел в Турция, което се очаква следващия месец, той заяви: "Отдаваме значение на посещението на Исаак Херцог в Турция, което може да доведе до развитие в други области."

Посещението се разглежда като знак за възможно размразяване на турско-израелските отношения.

Относно връзките на Турция със Саудитска Арабия Ердоган заяви: "Турция иска да подобри отношенията си със Саудитска Арабия, ние искаме положителен диалог и подобряване на връзките чрез конкретни стъпки."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Дур, ва!
    Тоя ефенди май си проси боя. Дали Путин е забравил за сваления от турците бомбардировач Су-24?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари