Епископ Тихон: Излизат доста грозни спекулации за състоянието на Патриарх Неофит

0
Патриархът е с белодробно заболяване, уточниха от Светия Синод
Патриархът е с белодробно заболяване, уточниха от Светия Синод Видео: NOVA

Патриархът е с белодробно заболяване, уточниха от Светия Синод

Светият Синод публикува на сайта си информация, че българският патриарх Неофит е приет във Военномедицинска академия. Той е с белодробно заболяване, уточняват от Църквата. Духовниците от Синода призоваха миряните да се молят за здравето на патриарх Неофит.

Обични в Господа братя и сестри, Канцеларията на Светия Синод известява, че Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит бе хоспитализиран във Военномедицинска академия (ВМА) – гр. София, по повод на белодробно заболяване. Призоваваме клира и верния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото оздравяване и възстановяване на Първосветителя на Родната ни Църква, както и да се приема за достоверна единствено информацията, обявена от Светия Синод на БПЦ-БП”, пише в съобщението на Синода.

Това не е първият път, в който патриархът е хоспитализиран заради това заболяване. Предполага се, че той е приет във ВМА не днес, а преди няколко дни. Последното заседание на Синода не е било водено от Неофит, а от Великотърновския митрополит, информира NOVA.

Нищо не се знае, за което съжалявам, защото така излизат много и най-различни спекулации, някои от които са доста грозни. Не е прецедент – видно е, че той е немощен. Важното е да оздравява, да е бодър, да има нашата съпричастност, която чрез вашата медия сигурно ще получи. Да се зарадва, че ние мислим за него, че се молим за него и желаем час по-скоро да го видим отново вкъщи”, каза епископ Тихон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    C6mlm
    Да ме прости Господ! Преди години го попитах/ помолих този същия преди да стане патриарх, дали църквата може да ми помогне, докато “ си стъпя на краката”, защото бях в такава безизходица …. А той ме погледна само и каза “ моли се”…. Така че, църквата взема пари и дарове от хората, но не помага та хората с нищо! Само с молитви не се оцелява в живота! А и тези духовници въобще не са божии представители, не живеят дори според божиите заповеди и думи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари