Енергийни места в България, които лекуват

1
Чудеса се случват на няколко свети места в страната
Чудеса се случват на няколко свети места в страната

За чудесата на Преподобна Стойна се говори отдавна и първа Ванга дава гласност на невероятните способности на своята предшественица.

Хора от всички краища на страната са идвали при нея в търсене на лечение, небесна благословия и защита в село Златолист, недалеч от енергийната местност Рупите.

Лечителката е прекарала последните 30 години от живота си там, а неин пътеводител е бил Свети Георги.

Преподобна Стойна е дошла в Златолист от село Долна Сушица и до днес е смятана за предшественик на пророчицата Ванга, като двете се познавали и уважавали.

Пророчицата от Рупите казвала, че почита Стойна като светица. А днес хората вярват, че молбите им за помощ се изпълват и намират решения на хиляди проблеми край последния дом на Преподобна Стойна – в храма в Златолист.

Той е построен преди IX век още по тракийско време, и до днес е запазил автентичния си облик.

Носи името на свети Георги, който сам е довел Стойна по тези места. Така обяснила при идването си пророчицата и според вярващите чудото витае там и до днес.

Днес в Златолист са останали да живеят шепа хора. Чудодейното присъствие на преподобна Стойна обаче повече от 70 години след смъртта й остава предпочитано място за уединение и търсене на спасение във вярата.

Чудеса се случват и на няколко други места в България. Хиляди са хората, чиито молитви са се сбъднали в сърцето на столицата в Руската църква. Храмът е построен в началото на XX век и освен с внушителна архитектура, той е известен и с чудесата си. Пътят на сбъднати желания започва от криптата на храма, в която е положен гробът на архиепископ Серафим.

Историята разказва, че желанието на архиепископ Серафим е да чува хорските молитви чрез писма. Именно заради това стотици хора идват в малката крипта, за да напишат своята молитва. Листчетата, на които пишат своите желания, се слагат в кутията до гроба на дядо Серафим. Не се четат от никого, уверяват от храма, а биват изгаряни.

Кутиите се пълнят много бързо, само за седмица, а по празниците – и за ден.

Здравето е най-честата причина хората да идват тук. Хиляди са примерите на излекувани след молитва в криптата. Има и случаи, когато след дълги молитви жени забременяват.

В Рила планина има не само уникална природа. Там се намира едно от най-светите места у нас – Рилският манастир. Хора от близо и далеч идват да се помолят и да търсят отговор на молбите си към светеца Иван Рилски, наречен Чудотворец. Високо в планината и до днес е запазено мястото, където светецът, живял около 876 г., е прекарал по-голямата част от живота си.

Проходът от едри камъни, откъдето светецът е преминавал, е запазен както някога. Според поверието, ако успееш да се изкачиш и промушиш в отвора измежду огромни скални късове, значи Бог е чул молбите ти и те е опростил.

Вълшебното езерце в Леденика пък е събрало капка по капка бистрата вода, която сълзи по сталактоните и пълни каменната чаша в края на един от тунелите. Легендата разказва, че водата е от стеклите се сълзи на планината. Затова тя е вълшебна и лекува.

Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари