Енергиен бос ще бъде доведен принудително в съда

0
Един от най-богатите бизнесмени в България Ангел Божилов е свидетел по делото срещу съдия Румяна Ченалова
Един от най-богатите бизнесмени в България Ангел Божилов е свидетел по делото срещу съдия Румяна Ченалова Снимка: БГНЕС

Един от най-богатите бизнесмени в България Ангел Божилов, който е собственик на фирмата "Обединени енергийни търговци-ОЕТ" ще бъде доведен принудително в Специализирания съд, съобщи днес "Клуб Z".

Божилов е свидетел по делото срещу бившата съдийка от Софийския градски съд (СГС) Румяна Ченалова, която е подсъдима за длъжностно престъпление. Енергийният бос е трябвало да се яви днес в съда, но е помолил за отсрочка заради командировка в чужбина. Принудителното довеждане обаче не е отменено и мярката трябва да бъде изпълнена на 17 април, за когато е насрочено следващото съдебно заседание, реши Спецсъдът.

Прокуратурата твърди, че Ченалова е извършила документно престъпление и престъпление по служба докато е гледала делото между НЕК и фирмата "ОЕТ - Обединени енергийни търговци" през 2013 г. Според държавното обвинение бившата съдийка е преправяла протокол от съдебно заседание в полза на фирмата на Ангел Божилов. В обвинителния акт се твърди още, че Ченалова е допуснала исковата молба срещу НЕК, без по нея да са платени държавни такси за над 434 хил. лева от ОЕТ.

Самата Ченалова води дело във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението на предишния Висш съдебен съвет да я уволни като съдия, припомня "Де факто".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вече втори ден вали. Мъжа ми е в депресия, стои и гледа през прозореца. Ако не спре да вали, ще трябва да го пусна вътре...

Харесай Дунавмост във Фейсбук