Енчо Керязов приключва артистичната си кариера с бляскаво шоу

0
Известният цирков акробат подготвя последното си сценично изпълнение
Известният цирков акробат подготвя последното си сценично изпълнение Снимка: youtube

Известният цирков акробат подготвя последното си сценично изпълнение

Юбилейното десето издание на спектакъла на фондация "Енчо Керязов" ще се състои на 28 юли, на сцената на Античния театър в Пловдив. В него е включена и официалната церемония за награждаването на финалистите на Десетите годишни награди, като тази година двете основни събития имат различен формат от досегашния, разказват организаторите пред БТА.

По време на този спектакъл ще е последното сценично изпълнение на Енчо Керязов, който приключва артистичната си кариера с поклон към българската публика. С него на сцената ще излезе Алекс Костов, неговият наследник в изкуството, който амбициозно тръгва по стъпките на своя ментор.

ЗВЕЗДНИ УЧАСТНИЦИ

Фреди Нок отново идва в България за "Нощ на звездите". Наричан екстремен артист, той не просто умее да ходи по въже, а го прави на стотици метри над земята без каквато и да е осигуровка. Има 22 световни рекорда, а през март 2015 г. извършва уникален преход като изминава разстоянието между два планински върха, за да подобри рекорда за ходене по въже на най-голяма височина, стоял непокътнат в продължение на 41 години. През август същата година поставя рекорд за най-стръмно изкачване по въже. Месец по-късно се записва с две нови постижения в рекордите на "Гинес" - за каране на колело по въже на най-голямо разстояние и каране на колело при най-голям наклон на въжето.

Хуш ма Хуш - звездният клоун на парижкото кабаре "Лидо" приема поканата за участие единствено в спектакъла на фондацията на Енчо Керязов, с когото го свързва дългогодишно приятелство. На сцената ще излезе и носителят на най-високи отличия в областта на цирковото изкуство - звездният клоун Андрей Жигалов.

В YouTube видеоклиповете с изпълненията на Геннадий Ткаченко-Папиж имат над 300 милиона гледания. На сцената неговият глас е изключително въздействащ. Казва, че когато пее, влиза във връзка с Вселената. "Звуците на Земята", "Четири минути в космоса", "Безкрайност" са част от неговите музикални интерпретации.

ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ

Номинации за годишните награди са получили всички таланти, излъчени като финалисти в предишните девет години. Сега те участват за влизане в призовите тройки на категориите "Образование", "Изкуство" и "Спорт", които ще получат отличията "Талант на десетилетието".

За първи път, до деня на награждаването, екипът ще държи в напрежение всички номинирани. Досега практиката беше финалистите да се обявяват предварително, но тази година във всяка категория изборът на призьорите ще е много труден, заради високата стойност на постиженията на всеки един от тях, казват от фондацията.

Във всяка категория журито е изправено пред сериозна провокация да оцени максимално обективно кои от кандидатите са отбелязали най-голям прогрес в развитието си и категорично са заявили своето място на лидери в своята област.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари