Енчо Енчев и Иво Пазарджиев са с тежка пневмония

1
На какво се дължи повторното заразяване на зам.-кмета на Русе?
На какво се дължи повторното заразяване на зам.-кмета на Русе? Видео: БНТ

Заместник-кметът на Община Русе Енчо Енчев е първият българин, диагностициран за втори път с COVID-19

Първата му положителна проба беше преди 4 месеца. В момента се лекува в Белодробната болница в Русе, състоянието му е добро.

В една от четирите болници в областта, където има разкрито COVID отделение. По думите на ръководството всеки ден идват по 15 души, заразени с коронавирус за преглед и 5-6 средно се настаняват в болницата. Там е настанен и заместник-кметът на Община Русе Енчо Енчев.

Председателят на общинския съвет в Русе е настанен в същата болница.

"Заместник-кметът и председателят на общинския съвет са в добро състояние, те са с тежка пневмония, положителни са на COVID-19. Стабилно състояние, лекуват се с всичко, което е според правилата, според протокола. Втори-трети ден е днес от тяхното присъствие при нас. Общо взето при нас влизат само пациенти, които са с много големи белодробни изменения, в увредено състояние, някаква степен на дихателна недостатъчност", каза д-р Светослав Дачев - управител на Белодробната болница в Русе, предаде БНТ.

Той разказа, че са минали 3 месеца от първото заразяване на заместник-кмета.

"Аз не мога да кажа на какво се дължи. Най-елементарното предположение е, че по някаква причина не са създадени достатъчно антитела при първата среща с вируса, но е интерес на истината той много леко изказа първата серия и просто една карантина без никакви оплаквания, с позитивен тест", каза д-р Дачев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари