Еманюел Макрон е готов да отнеме ордена на Почетния легион на Путин

1
Френският президент обясни, че иска да избере "подходящия момент, за да го стори"
Френският президент обясни, че иска да избере "подходящия момент, за да го стори" Снимка: AFP - VLADIMIR RODIONOV / ITAR-TASS / AFP

Френският президент обясни, че иска да избере "подходящия момент, за да го стори"

Френският президент Еманюел Макрон не изключи, че може да отнеме ордена на Почетния легион, връчен от предшественика му Жак Ширак на руския лидер Владимир Путин през 2006 г., и обясни, че иска да избере "подходящия момент, за да го стори", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В сряда държавният глава на Франция връчи на украинския президент Володимир Зеленски, посетил Париж, Големия кръст на Почетния легион – най-високото отличие, с което френски президент може да удостои свой колега.

В отговор на журналистически въпроси тази нощ след европейска среща на върха в Брюксел той обясни, че наградата е знак на "справедливост и признателност" към украинския президент от страна на Франция.

Обаче неофициалната церемония по връчване на отличието на Зеленски, видеозапис от която бе качен от Макрон в Туитър, съживи настояванията Франция да отнеме тази награда от Владимир Путин.

След като Ширак награди Путин с Големия кръст на легиона през 2006 г., това веднага предизвика полемика. Организацията "Репортери без граници" например сезира правосъдието, за да бъде лишен Путин от това отличие, но напразно.

След като спомена, че "въпросът е символичен, но важен", президентът Макрон каза: "Не си поставям никакви забрани (. . .), но днес все още не съм взел решение". Той добави, че подобни решения "винаги са пълни със смисъл и според мен трябва да се прецени подходящият момент кога да бъдат взети", добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    Бивш
    Китай от кога точи лиги за Сибир ! Сега вече ще им падне !
  • -1
    11
    до 10
    А ти какво чакаш, бе теле? Да те оноди негър травестит ли? Я сметри само Индия, Китай и Бразилия какъв процент са от населението, че тогава ръси глупости. Майка ти и баща ти са били партийни секретари, нали? И ти сега продължаваш семейната традиция да лижеш задници.:) Роб нещастен!:)
  • 0
    10
    До 6
    Какви 2/3 от света са зад Русия бе малоумнико ! Сев. Корея, Еритрея Венецуела и Беларус ! Какво си учил бе петоколоннико ! Не си постигнал нищо в живота си и чакаш '' освободителите '' да те направят ''Квартален отговорник '' ! Па не измряхте бе ! Комунистическа плесен !
  • -1
    9
    до Даскала
    претъпо говедо си. ти сега за неокупуран и свободен ли се мислиш ? я се огледай и се замисли пак .
  • -3
    8
    Путин
    браво Sтанко, надупи се сега да ти го вкарам хубаво отзад, виждам , че ме харесваш и си цъфнал отзад като роза
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари