Елисавета Белобрадова: Цял живот ме занимавате с Русия

3
"Аз съм български гражданин и имам мечта. Да живея без да имам ни най-малка представа какво се случва с Русия години, години наред", заявява
"Аз съм български гражданин и имам мечта. Да живея без да имам ни най-малка представа какво се случва с Русия години, години наред", заявява Снимка: Фейсбук

Елисавета Белобрадова, популярна в социалните мрежи като Летящата козила Ерато, публикува интересен пост за влиянието на Русия в живота й

Разбира се, думите й предизвикаха много коментари: 

"Аз съм на 44 години.

Съзнателният ми живот започна преди 41 години и от 41 години се занимавам със Съветския съюз.

Откак се помня се издигаха и сваляха портрети на Ленин, връщахме се назад към спомена какво точно се е случило в Руско-турската война, после забравяхме.

Два паметника на Съветския воин имам до нас. Колко имам на Гоце Делчев? На Ботев?

“Айде, започна с патриотичните приказки” ще каже някой.

Ами, да.

Аз съм един супер изнервен патриот, на когото му е писнало:

1. Да повтаря, че руската култура и литература са велики, за да не си помисли някой нещо.

Защо никой не спори за италианската култура? Ами защото останалите култури не се използват като алиби. Ако Италия нападне Словения, никой няма да говори за Верди, ЗАЩОТО ДВЕТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО.

2. Писнало ми е да деля руския народ от управляващите го.

То не беше Сталин, Ленин, Хрушчов, Брежнев, Путин, Медведев. Колко години ще го делим внимателно тоя народ и ще говорим за душата му? Аз искам всеки четвъртък следобед да отделям датския народ от водачите му, но не познавам душата на средния датчанин, защото датският народ и водачите му никога не са ме занимавали със себе си.

3. Да казвам, че нямам нищо против Русия и “обикновения руснак”.

Как всички останали нации преживяха, че някой има нещо против тях? Французите били шовинисти, немците имат световни войни зад гърба си и никакво чувство за хумор, англичаните колонизираха половин свят и всеки може да говори за това. Те самите говорят за това. Само с Русия трябва да внимаваме.

Като досадно бивше гадже нарцисист, Русия ц-я-л ж-и-в-о-т ми звъни на вратата с шпионите си, газа, олигарсите и накрая взе че нападна Украйна да избие хиляди хора, защото не е в състояние да направи дори работещ мобилен телефон, дето да се продава.

Другите държави измислиха интернета, направиха роботи, отидоха в Космоса. Въобще, ходят на работа.

Русия отиде в Украйна да денацифицира някакви нормални граждани, предвождани от гражданин от еврейски произход, които искат да влязат в ЕС. За да занимава целия свят със себе си.

А най-отвратителното е, че отварям интернета и виждам български народен представител да се радва, че руснаците имат ракети с точково насочване, та можели да ударят Министерски съвет.

Сега ще обясня нещо. В българския Министерски съвет има българи - хубави, лоши, политически съюзници, политически противници - няма значение.

България е над всичко.

Тия думи се осъзнават, когато почукат на границата ти хора, които искат да те денацифицират.

Всяка радост, че чужда армия (естествено руската, винаги е руската) може да удари институция в България, е национално предателство.

Аз съм български гражданин и имам мечта. Да живея без да имам ни най-малка представа какво се случва с Русия години, години наред.

Като с Малта например.

Иначе, опазил Бог да си помислим, че не съм чела Лермонтов. Чела съм го. Страхотен е."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    13
    Ъхъ
    Само дето на простия даскал трябва да му се обясни, че по сборниците на Бергман /руснак/ се учи математика дори в масачузетския технологичен институт. Впрочем най доброто висше училище за 2021 г. в света в специалностите "инженерство и технологии".
  • 0
    12
    ...
    Мобилно телефонче, автомобилче … това й е ценностната система на тази Елисавета Белобрадова, до там й стига и "патриотизма" ! Даже не се замисля, че даже името й е руско !!! Загубена жена !
  • 5
    11
    Спокоен
    Да определиш Лермонтов като "страхотен" е като да наречеш Вагнер "страховит", а Чайковски като "изнежен". Тази е една много, ама много семпла женица.
  • 4
    10
    darkaveng
    Даскале, Баце, ма верно си Идиот! Че и 1/2!
  • 2
    9
    Ай, майчицееее до 9
    Колко ли дечица си оскататил ментално ако наистина си бил даскал, не ми се мисли. И до днес руската школа във фундаменталните науки е ненадмината. Кола, климатик и пералня ще ти сглоби и папуас ако му дадеш чертежи, технология и суровини. Ама първо трябва да има фундаментална математика /Лобачевски примерно/, суровини и енергия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари