Елин Алексов: Ако има доказателства, които да са достатъчни, ще има и други обвинения

0
Полк. Алексов коментира фактите, около разследването за смъртта на подполковник Терзиев на 9 юни 2021 година край Шабла
Полк. Алексов коментира фактите, около разследването за смъртта на подполковник Терзиев на 9 юни 2021 година край Шабла

Полк. Алексов коментира фактите, около разследването за смъртта на подполковник Терзиев на 9 юни 2021 година край Шабла

„Обвинителен акт срещу полковник Методи Орлов не е внесен. Разследването продължава. Той е привлечен в качеството на обвиняем след едно дълго и задълбочено разследване, каза полковник Елин Алексов – ръководител на Военно - апелативната прокуратура в ефира на NOVA.

"Привлеченият като обвиняем има защитник, взета му е мярка за неотклонение минималната възможна. Мярката за неотклонение е подписка. Той има възможност да иска нови разследвания", обясни той.

Полк. Алексов коментира фактите, около разследването за смъртта на подполковник Терзиев, който загина на 9 юни 2021 година край Шабла.

„Всичко, което се намира в кориците на делото ще бъде приложено според Наказателния закон. Уверявам ви, че ако има доказателства, които да са достатъчни, ще има други обвинения”, заяви той и поясни че "все още сме далече от обвинителния акт".

По повод думите на вдовицата на полк. Терзиев, че не Орлов, а друг е човека с по-голяма отговорност в случая, както и твърдението ѝ, че полк. Юрий Луканов е бил в контролния пункт по време на фаталния полет, и той е трябвало да следи за изпълнението на задачата на съпруга ѝ, Алексов каза, че „ако колегите, които се занимават с разследването нямат такава информация, госпожа Терзиева ще бъде извикана да разкаже като свидетел всичко, което знае.”

„Няма как да комуникираме с пострадалите постоянно”, поясни той.

„В момента на стрелбите са били не един и двама души, вероятно е имало и по-висш ръководител, но това трябва да го кажат хората от разследването”, беше категоричен Алексов.

"Ако някой нарушава разписаните правила това е немарливо", каза полковникът.

„Слава Богу, че военният полицай е успял да се спаси след тази канонада от куршуми”, каза той във връзка с трагичния инцидент край границата и военният полицай, който е бил на място.

Алексов изрази съболезнования на семейството на загиналия полицай край българската граница.

По случая Семерджиев той каза, че може да повярва, че някой е ескортирал човек, който очевидно е бил употребил кокаин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари