Екзекутираха мъж за трафик на 1 килограм канабис в Сингапур

0
46-годишният Тангараджу е екзекутиран чрез обесване, след като президентът е отхвърлил молбите за помилването му
46-годишният Тангараджу е екзекутиран чрез обесване, след като президентът е отхвърлил молбите за помилването му Снимка: EPA / Shutterstock

ООН призова да бъдат забранени екзекуциите за престъпления, свързани с наркотици

Сингапур екзекутира мъж, осъден за трафик на наркотици, съобщи представител на семейството му. Това се е случило въпреки молбите за помилване, отправени от роднините и близките му, както и от активисти, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

46-годишният Тангараджу Супиах беше осъден за подбудителство за трафик на повече от 1 кг канабис през 2013 г, което е два пъти повече от прага за смъртно наказание в града-държава.

Кокила Анамалай, сингапурски правозащитник представляващ семейството, потвърди, че Супиах е бил екзекутиран чрез обесване, след като президентът е отхвърлил молбите за помилване в навечерието на екзекуцията.

Сингапурското правителство не отговори веднага на молбата за коментар.

Службата на ООН за правата на човека също призова Сингапур да не пристъпва към екзекуция и да "наложи официален мораториум върху екзекуциите за престъпления, свързани с наркотици".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ами...
    Така трябва, да се действа с твърда ръка!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари