Екстрадират 23-годишния българин, работил в кол център

0
Той е обвинен за участие в организирана престъпна група
Той е обвинен за участие в организирана престъпна група Снимка: БНТ

Днес българският съд окончателно реши, че той трябва да бъде съден в Германия

Екстрадиция на млад българин. 23-годишен служител на кол център е обвинен за участие в организирана престъпна група. Днес българският съд окончателно реши, че той трябва да бъде съден в Германия, предаде bTV.

„Когато видях обвинението, аз бях шокиран. Никога не съм получавал такива суми, каквито пише в обвинението“. С тези думи Иван Тилев се изправи пред Пловдивския апелативен съд, който разгледа само искането за екстрадиция.

В нито един момент аз не съм смятал, че се извършва някаква измамна дейност. Имахме наставления от пряк началник“, разказва той.

През 2020 година Иван намира работата в интернет. Задълженията - предлага на германци по телефона да инвестират в акции и криптовалути.

През 2021 ГДБОП и немските власти влизат във фирмата „Тийм ъп груп“. Разследват международна схема за киберпрестъпления.

Според разследващите у нас има и връзка между мениджърите на фирмата и друг познат на полицията израелец - Гал Барак, станал популярен като вълкът от София.

В Германия Иван Тилев се надява на справедлив процес. Според обвинението той е нанесъл щети за 678 хиляди евро, а цялата компания - за 14 милиона евро.

Това не е истина! Да ти кажат на детето, че там щяло да бъде по-добре за него?! Нито аз имам средства, нито той има средства да се защитава.“, коментира баща му Димитър Тилев.

23-годишният мъж е заплашен от 15 години затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Без значение
    Та така , един полицай спирайки ме че нямам включени светлини през деня , август 30 гр. Жега , защото автомобилът ми е с немска регистрация , та ми изтъкна нали че синът му е ай -ти специалист и възнаграждението му е колкото моето . Не завиждам всичко е ОК . Така , старо е това но пак да на помним - безплатен обяд няма ! Жалко за момчето дано се оправи
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари