Експертизите за наркотици по делото "Семерджиев" дават различни резултати

0
Очаква се днес да бъдат изслушани заключенията на над 20 вещи лица по около 40 експертизи по делото "Семерджиев"
Очаква се днес да бъдат изслушани заключенията на над 20 вещи лица по около 40 експертизи по делото "Семерджиев" Снимка: БТА

Очаква се днес да бъдат изслушани заключенията на над 20 вещи лица по около 40 експертизи по делото "Семерджиев"

В Софийския градски съд се провежда заседание по делото срещу Георги Семерджиев, подсъдим за катастрофата 5 юли 2022 г. на бул. „Черни връх“ в София, при която загинаха две млади жени, предаде БТА. До този момент бяха изслушвани свидетели, а в момента се разпитват вещите лица, изготвили експертизите по делото. Очаква се днес да се изслушат заключенията на над 20 вещи лица по около 40 експертизи.

Заключението от токсикохимичната експертиза, изготвена от три вещи лица от Института по криминалистика, е, че в кръвта на Семерджиев е открит метамфетамин. Няма данни за количеството наркотик, тъй като лабораторията не извършва такъв анализ, стана известно при разговора с експертите.

Съдебно-химическата експертиза показва, че кръвната проба от Семерджиев, която е различна от използваната при токсикохимичния анализ, е отрицателна за синтетични наркотици, кокаин и лекарствени средства. Тя е извършена от две вещи лица, които обясниха, че разликата в резултатите е вследствие чувствителността на използваните методи при двете експертизи. Методите, с които е направена съдебно-химическата експертиза, показват положителна проба за наркотици, но при определена концентрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Бивш
    Май на всички взе да става ясно ! Нищо няма да му направят! Генерал Семерджиев гледа от небето и ха някой съдия мръдне ,ха е паднал от 14 етаж ! Комунистите Родината изграждат ,комсомолците след тях летят....... ! Това е евроатлантическата ориентация на BG .
  • 12
    1
    доктора
    Работата е ясна. ще се проточи делото с дядовото и докато дойде време да влезе ще са останали 1-2 години ама и там ще се измисли нещо да се приспаднат и ще ходи да се разписва в 09:00ч в управлението.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари