Експерт разяснява какви са задълженията на стопаните на градските кучета

2
Много хора нарушават правилата като държат кучето си без повод, защото изхождат от позицията, че любимецът им е с добър характер и не е агресивен
Много хора нарушават правилата като държат кучето си без повод, защото изхождат от позицията, че любимецът им е с добър характер и не е агресивен Снимка: БНТ, стоп кадър

Основно задължение на собствениците е да не оставят кучето си без контрол

Все още не е ясно каква ще е съдбата на кучето, което нахапа четири деца в Южния парк в София. По първоначална информация животното е било на повод, но е реагирало на хвърлена топка и така е изпуснато, информира БНТ.

Веднага след инцидента собственикът беше задържан. Децата са с леки наранявания.

Какви са задълженията на стопаните на градските кучета коментира в "Денят започва" треньорът на четириногите любимци Иван Пасков.

Той изтъкна, че основно задължение на собствениците е да не оставят кучето си без контрол.

"Колкото и пропуски да има в законите, ако ги спазваме, половината от проблемите няма да съществуват." - каза Пасков.

Според него много хора нарушават правилата като държат кучето си без повод, защото изхождат от позицията, че любимецът им е с добър характер и не е агресивен.

"Всяко едно куче, обаче, колкото и да не е агресивно, може в определена ситуация да нападне човек", предупреди Пасков. И за това поведение отговорност носят стопаните му.

Той посъветва хората да научат децата си да не посягат към непознати четириноги, защото може да ги подразнят и да предизвикат реакция.

Според Пасков е необходимо да се създадат повече обособени пространства за свободни игри за кучетата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари