Експерт по комуникациите: Партиите са изплашени, че хората вече ги разкриха

1
Гушкането е основен комуникационен инструмент, уточни Любомир Аламанов
Гушкането е основен комуникационен инструмент, уточни Любомир Аламанов

"Досега не сме били в такава предизборна ситуация. Коронакризата създава благоприятна среда популисти да посеят отровни семена в душите на хората и да се възползват. Не случайно една обикновена кражба във време на война се третира като мародерство".

Това коментираха пред БНР трима експерти по комуникации - доц. Александър Христов, Любомир Аламанов и Даниел Киряков от Център за анализ и кризисни комуникации.

Според тях победата на изборите не трябва да бъде по формулата "след нас и потоп".

"Парламентарните избори на 4 април са идеалният лакмус за зрелостта на политическата и обществена класа", подчерта Даниел Киряков.

Експертите коментираха, че в България работи стратегията "брато́":

"Това е фамилиарничене, дребни жестове, които хващат дикиш за не повече от два дни, а в същото време няма нещо, въз основа на което да има основание една политическа сила да бъде избрана или не. Не знаем как това ще повлияе на резултата от изборите. Предполагаме, че такъв тип послания ще се възприемат по-лесно от голяма част от избирателите, но това в дългосрочен план ще компрометира политическата комуникация", обясни доц. Александър Христов.

Любомир Аламанов беше категоричен, че не се обсъждат програми, а в предизборните студиа политиците не отговарят на въпроси, а говорят това, което са си написали на листчето, че трябва да кажат.

Според него партиите са изплашени, че хората вече ги разкриха какви лъжци са.

Формата надделява над съдържанието, беше заключението на експертите по комуникации.

Гушкането е основен комуникационен инструмент, уточни Аламанов.

Интервюто на Диана Янкулова с доц. Александър Христов, Любомир Аламанов и Даниел Киряков в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Докато пеех вчера в стаята, някой счупи с камък прозореца, за да чува по-добре.

Харесай Дунавмост във Фейсбук