Ще спре ли „Еконт“ да разнася пратки?

3
Компанията заяви, че заповедта на здравния министър е неясна и са заплашвани от полицията
Компанията заяви, че заповедта на здравния министър е неясна и са заплашвани от полицията

Компанията заяви, че заповедта на здравния министър е неясна и са заплашвани от полицията.

Куриерската компания „Еконт“ спира дейност до получаване на ясно тълкуване от Министерството на здравеопазването. Компанията изтъква, че в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за спиране на дейността на търговските обекти в България (РД-01-124/13.03.2020) липсва ясно тълкувание по отношение на куриерските услуги, алармира Economic.bg

Така че компанията от утре, 14 март (събота) преустановява временно дейност. 

„В допълнение, добронамерени полицаи информираха и предупредиха офиси на „Еконт“, че ще бъдат затворени, ако утре работят“, пише в позицията на компанията.

В заповедта на наистина липсва изрично споменаване на куриерските услуги. По време на брифинга след извънредното заседание на Министерския съвет днес министър Кирил Ананиев заяви, че всички обекти, които не са споменати изрично в заповедта, не попадат по нейните санкции. В самата заповед обаче са посочени изрични изключения, които няма да бъдат засегнати – банки, застрахователи, бензиностанции, аптеки и магазини за хранителни стоки, което създава неяснота за всички останали бизнеси в страната.

Интересното е, че другата голяма куриерска компания – „Спиди“, заяви, че ще работи въпреки неяснотите в заповедта.

„Във връзка с въпроси по повод на обявеното извънредно положение в страната Ви информираме, че „Спиди“ продължава да работи на пълен капацитет. Всички офиси, автомати и куриери работят със стандартно работно време. Всички служители са инструктирани и са взети необходимите мерки, спрямо съветите на здравните експерти“, се казва в съобщение на компанията.

След публикации в различни медии относно създалия се проблем, тази вечер от "Еконт" изненадващо решиха да успокоят своите клиенти в социалната мрежа, че продължават да работят:

"Скъпи клиенти, току-що получихме актуализираната заповед от здравния министър във връзка с въвеждане на противоепидемични мерки в страната. Промените в текстовете изясняват, че логистичният бизнес и куриерските услуги не са в обхвата на временно забранените дейности. 
В тази връзка с радост ви информираме, че продължаваме с обичайното ни работно време и спазвайки предпазните мерки."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари