Екомузей с Аквариум – Русе посреща интерактивна изложба за Атанасовско езеро

1

Интерактивната пътуваща изложба за Атанасовско езеро – „симБиотично“ на Българска фондация Биоразнообразие ще гостува в Русе по покана на Екомузей с Аквариум и ще бъде открита на 22 май 2015 г. (петък) от 18.00 часа в Екомузея. Инициативата се организира по повод Международния ден на биологичното разнообразие – 22 май.

Интерактивната изложба носи необичайното име „симБиотично“ и разказва за връзките и взаимоотношенията между обитателите и средата, за езерото и човека, за климата и за заплахите, които стават все по-сериозни и реални.

Изложбата „симБиотично“ показва приказното езеро на птиците, солта, слънцето и цветните води – езерото, в което се оглежда Бургас и без което градът не би бил себе си. Така екипът на проект „Солта на живота“ вижда Атанасовско езеро - езеро, изтъкано от сложни и често невидими връзки и отношения, езеро на вечните кръговрати и на възможния баланс между природата и човека.

Изложбата е продукт и от симбиозата между самите автори – архитекти, дизайнер и еколог, които няколко месеца търсят най-добрата и вълнуваща форма, за да представят връзките в езерото по начин, който да е забавен, но и да провокира към мислене и активна гражданска позиция.

Чрез забавни илюстрации изложбата ще покаже на посетителите какво е било езерото в миналото и как се е променило, как се получава солта в басейните, кой живее и царува в Атанасовско езеро.

Малки и големи ще могат да се забавляват с птичия копир, да строят валове, диги и бохори и да сглобят пъзелите с основните заплахи за птиците.

Изложбата ще гостува в Екомузей с АквариумРусе от 22 май до 14 юни 2015 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари