Еколожка от Русе става министър?

0
Петканчин е участвала в повечето природозащитни кампании от 2007 г. насам в България
Петканчин е участвала в повечето природозащитни кампании от 2007 г. насам в България

Активистката от Коалиция "За да остане природа в България", протестърка и водач на листата на ПП "Зелените" в Русе на изборите през 2013 година Вера Петканчин, е спрягана за служебен министър на екологията, въпреки твърденията, че партийци нямат място в служебното правителство.

Приближената на Тома Белев и компания еколожка, представлява НПО-то "Граждани за Рила". Основната дейност на това сдружение е да прогонва инвеститори под прикритието на екологични каузи. Тя и техни членове бяха разследвани за съботажа с рязането на въжето на лифта към Седемте рилски езера. Тя е един от активните защитници на проекта за 15 километров тунел в Кресненското дефиле, където "Зелените" лобират за швейцарската фирма "Амберт", пише агенция ПИК.

Друга част от дейността на Петканчин е усвояване на средства от Министерство на образованието и по европейски програми, чрез неправителствената организация "Джуниър Ачийвмънт".

С окупирането отново, както досега, на Министерство на околната среда и водите от зелените еколози, подкрепяни и промотирани от Кръга Капитал, ще продължи източването на бюджетни средства за безсмислени проекти и усвояване на европрограми. Друго, което се очаква да се случи, е пълен блокаж на проекти в областта на инфраструктурното строителство и туризма.

Биографията на Петканчин не се различава от биографиите на грандаджийско-протестърската маса, без един ден трудов стаж, освен участие в съвети и комитети към различни министерства.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари