Екоактивисти хвърлиха пай в лицето на главния изпълнителен директор на Ryanair

2
Това е най-топлото посрещане, което някога съм получавал в Брюксел, каза Майкъл О'Лиъри
Това е най-топлото посрещане, което някога съм получавал в Брюксел, каза Майкъл О'Лиъри Снимка: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Профсъюзите обявяват нови дати за стачка

Изпълнителният директор на „Райънеър“ (Ryanair) Майкъл О'Лиъри получи пай, хвърлен в лицето му от природозащитници пред сградата „Берлеймон“, седалището на Европейската комисия, в Брюксел, предаде белгийската новинарска агенция Белга, цитирана от БТА.

Това е най-топлото посрещане, което някога съм получавал в Брюксел“, каза О'Лиъри.

Инцидентът се случи точно преди пресконференция, на която О'Лиъри обяви инвестиция от 200 млн. евро в летище „Шарлероа“ за предстоящата зима. Ирландската нискотарифна авиокомпания ще базира два нови самолета в Шарлероа, с което общият им брой ще достигне 17, и ще създаде 60 работни места за пилоти, кабинен персонал и инженери.

О'Лиъри посети и Европейската комисия, за да връчи петиция с 1,5 милиона подписа на пътници на „Райънеър“. Петицията призовава Еврокомисията да защити прелитането през въздушното пространство над дадена държава, дори в случай на национална стачка на ръководителите на полети, подобно на неотдавнашната стачка във Франция.

Социални вълнения

Но авиокомпанията все още трябва да се справя със социалните вълнения сред служителите си. Профсъюзите ACV Puls и CNE обявиха нова стачка на пилотите на „Райънеър“, базирани на летище „Шарлероа“, на 14 и 15 септември. Това е четвъртият път в рамките на два месеца, в който те спират работа за два последователни дни.

Пилотите твърдят, че компанията не желае да започне преговори за нов колективен трудов договор, докато не бъдат оттеглени жалбите, подадени от някои пилоти. Според профсъюзите това е невъзможно, тъй като разследванията вече са в ход. Пилотите настояват авиокомпанията „да спазва белгийското законодателство, да плати дължимите суми и да започне преговори без условия“.

О'Лиъри заяви, че стачките предизвикват съжаление.

Увеличението на заплатите на нашите пилоти в „Шарлероа“ е планирано от месеци“, каза той.

Профсъюзът е този, който ги задържа. Със стачките синдикатите не са стигнали до никъде и няма да стигнат“, смята изпълнителният директор на „Райънеър“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари