Екипът на Цирк „Балкански“ гаси пожар в Слънчев бряг

1
Това е четвъртият пожар, който специализираният пожарен автомобил на цирк „Балкански“ се намесва адекватно
Това е четвъртият пожар, който специализираният пожарен автомобил на цирк „Балкански“ се намесва адекватно

На 28 юли преди обяд се запалиха сухи треви в района на околовръстния път на Слънчев бряг посока Варна.

По случайност първи на мястото на произшествието се явява частната пожарна кола на Академичен цирк „Балкански“. Момчетата са строяли цирка на Крайбрежната алея за гастрола в Несебър, когато забелязват гъст дим. Без да се замислят, палят пожарната и с включени сирени се отправят към мястото на пожара. Заварват паникьосани хора, горящи сухи треви. Разпъват маркучи и почват да гасят. Вятърът не е бил силен, затова и не се е разразил на голяма площ, разказват от цирка.

Междувременно други хора са сигнализирали пожарната в Несебър, пристига малка кола, след това и специализиран голям такъв. Локализирали са пожара с общи усилия. Но все пак не са могли да спасят три бараки и близо 7-8 декара сухи треви. Но пък най-големият ни курорт е невредим! Началника на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението, лично се е обадил на акад. Балкански да благодари за проявената смелост и бърза реакция на екипа и на техническия директор Николай Балкански.

Това е четвъртият пожар, който специализираният пожарен автомобил на цирк „Балкански“ се намесва адекватно. Предишните случаи са от гасене на кола в Зона б-5 в София, на автобус с деца на пътя Бяла – Варна и на лек автомобил в Русе до бензиностанцията на ОМВ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари