Екипът на СЗО посети втора болница в Ухан

1
Болница Цзининтан е ключова част от епидемиологичната история на болестта
Болница Цзининтан е ключова част от епидемиологичната история на болестта Снимка: Ройтерс

Ръководеният от Световната здравна организация (СЗО) експертен екип, разследващ произхода на COVID-19, посети на втория пълен ден от работата си друга болница в китайския град Ухан, където са били лекувани някои от първите заразени с коронавируса, предадоха световните агенции.

Болница Цзининтан беше една от първите в китайския град, приела пациенти, заразени от неизвестна тогава пневмония и лекарите са събрали проби от тях, предава БТА.

Това прави болницата ключова част от епидемиологичната история на болестта, отбелязва Асошиейтед прес. Членът на екипа Питър Дашак подчерта в Туитър, че това е "важна възможност да говорим пряко" с лекари, които са се борели с вируса в този критичен момент.

Първите срещи на екипа с китайски учени се състояха вчера, преди екипът да посети Хубейската провинциална болница за интегрирана китайска и западна медицина.

СЗО заяви в четвъртък, че експертите ще посетят лаборатории, пазари и болници по време на престоя си в Китай. "Всички хипотези са на масата", докато екипът се опитва да разбере произхода на вируса на Ковид-19, подчерта организацията в Туитър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари