ЕК взе на прицел търсачката "Бинг"

0
ЕК може да наложи санкции на "Майкрософт"
ЕК може да наложи санкции на "Майкрософт"

ЕК може да наложи санкции на "Майкрософт"

Европейската комисия може да наложи глоба на "Майкрософт" (Microsoft), ако американската корпорация не предостави адекватна информация за рисковете, произтичащи от генеративни инструменти, базирани на изкуствен интелект, в търсачката си "Бинг" (Bing), предаде Ройтерс и БТА.

Комисията заяви, че е разтревожена от разпространението на така наречените дълбоки фалшификати (дийпфейк) и автоматизирано манипулиране на услуги, които могат да подведат избирателите.

Тя посочи, че засилва действията си във връзка с правоприлагането по въпроса, тъй като не е получила отговор на искане за информация от "Майкрософт", изпратено на 14 март.

Ако крайният срок до 27 май не бъде спазен, комисията може да глоби търсачката "Бинг" (Bing) с до 1 процент от общите ѝ годишни приходи, както и с периодични санкции до 5 процента от средните дневни приходи.

Освен това ЕК може да глоби компанията, ако тя предостави невярна или подвеждаща информация.

От технологичните компании се изисква да направят повече, за да се справят с незаконното и вредно съдържание на своите онлайн платформи, съгласно Закона за цифровите услуги на Европейския съюз, който влезе в сила миналата година.

Програми, функциониращи чрез генеративен изкуствен интелект, са един от рисковете за целостта на изборния процес, идентифицирани от Комисията, и по-специално по отношение на предстоящите избори за Европейски парламент през юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    М-дааааа,
    Това €врогейско ТКЗС отдавна смърди на гангренясал задник. Не му остава много живот, само болезнена агония и бавна, мъчителна смърт...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари