ЕК разреши ваксината Imvanex срещу маймунска шарка

0
Разработката е на датската биотехнологична компания Bavarian Nordic
Разработката е на датската биотехнологична компания Bavarian Nordic Снимка: Michael Bihlmayer

Разработката е на датската биотехнологична компания Bavarian Nordic

Датската биотехнологична компания Bavarian Nordic заяви в понеделник, че Европейската комисия е дала разрешение нейната ваксина Imvanex да се използва като защита срещу маймунска шарка.

Bavarian Nordic обяви на своя сайт, че ЕК е разширила разрешението за пускане на пазара на ваксината срещу едра шарка на компанията, IMVANEX®, като бъде включена защита от маймунска шарка и заболяване, причинено от вируса на това заболяване.

Одобрението, което следва положителното становище на Комитета по лекарствените продукти за хуманна употреба (СНМР) на 22 юли 2022 г., е валидно във всички държави-членки на Европейския съюз, както и в Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, се посочва още в съобщението, предава БНР.

През уикенда Световната здравна организация (СЗО) обяви епидемията от маймунската шарка за извънредна ситуация с международно значение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари