Египетската противовъздушна отбрана е в бойна готовност

1
Причината - иранската атака с дронове срещу Израел
Причината - иранската атака с дронове срещу Израел

Причината - иранската атака с дронове срещу Израел

Египетската противовъздушна отбрана е в бойна готовност, съобщиха египетски източници от въоръжените сили и от службите за сигурност на фона на опасенията от нападение с ирански дронове, насочени към Израел, предаде Ройтерс.

Главното военно командване на Египет е сформирало екип, който да следи ситуацията и да взема необходимите решения за състоянието на въздушното пространство на страната, казват източниците, цитирани от БТА.

Египет изрази "сериозно безпокойство" във връзка с нападението срещу своя съсед Израел и призова за "сдържаност". Министерството на външните работи на Египет заяви, че обявената иранска атака е знак за "опасна ескалация" на напрежението между двете страни.

Преди това Египет предупреди за опасност от засилване на конфликта в резултат на "войната на Израел в ивицата Газа".

Правителството в Кайро каза, че е в постоянен контакт с всички участващи страни в конфликта, за да се постави ситуацията под контрол.

През 1979 г. Египет става първата арабска държава, която сключва мир с Израел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари